Може би сте попадали на безпалтни пакети от семпли с многобройни ударни инструменти и различни звуци в тях. Разпространители на такива семпли често обаче пренебрегват един много важен факт-а именно, че ако попаднете на подобен род безплатни пакети, то самият им автор ги е пуснал един единствен път като такива (for free)  и за преиздаването или пускането им отново като безплатни отново се изисква съгласието на автора! Твърдението може да се разгледа и по обратният начин, че ако някой ви е дал нещо безплатно (или твърди че е такова), това не означава, че произходът му е бил безплатен! Т.е. вие можете да нарушавате правата на някои без да знаете.

Погледнете видео материалът по-долу, и по-точно както казва Q-Bert след 10-тата секунда от клипа:

Идеята на статията е да посочи напълно безплатни семпли от легендарни машини с директни линкове към оригиналните източници. Ето ги и тях:

Ще започнем с Wave Alchemy-мястото, където можете да свалите безплатно семпли с изключително добро качество като:

Още два страхотни семпъл-пака са налични за безплатен даунлоад в сайта на Progsounds:

В доунлоад секцията на rekkerd.org има какво да се намери-и то не само дръм-семпли ;)

Готов рак за Ableton със звуците на 808 и 909 и добавени ефекти към тях можете да свалите от страницата на Francis Preve и неговият Mattel Synsonics.

Dubsounds от своя страна предоставят любимите ни дръм-машини на доста разумна цена. А ето и безплатните от тях:

Несъмнено не сме успяли да обхванем всичките безплатни библиотеки, които съществуват, но се надяваме да сме дали добър старт на повечето от вас, споделяйки тази информация. Коментирайте, ако намерите тази статия за полезна или се свържете с нас, ако желаете да споделите вашите собствени семпли или сайтове, които ползвате.

Споделяне в социалните мрежи:
  • Facebook
  • MySpace
  • Twitter
  • Google Bookmarks